İMDAT Akademi'ye Hoşgeldiniz!

icon-image
adres

Osmanağa Mah. Rıhtım Cad. Yoğurtçu Şükrü Sok. No:19/1 Kadıköy, İstanbul Türkiye

icon-image
İletişim

iletisim@imdatakademi.com

İMDAT AKADEMİ

İMDAT AKADEMİ HAKKINDA

Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği (İMDAT), günümüzün en büyük sorunlarından bir olan şiddetin önlenmesi ve şiddet mağdurlarına yardımcı olmak amacıyla kurulan ve şiddete karşı duyarlılığı arttırmak, bilgilendirmek ve sivil toplum olarak şiddet olgularına reaksiyon vermeyi hedefleyen, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı ve Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASUMA) direktörü Prof. Dr. Oğuz Polat başkanlığında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

NEDEN İMDAT AKADEMİ?

UZMAN EĞİTMEN KADROSU

Alanında uzman ve deneyimli eğitmenlerle en güncel bilgileri ve sektör pratiğini sunuyoruz.

YENİLİKÇİ EĞİTİM YAKLAŞIMLARI

Eğitim metodolojilerimiz sürekli güncellenir ve yenilikçi yaklaşımları içerir, böylece etkili öğrenme sağlıyoruz.

PRATİK UYGULAMALI ÖĞRENME

Teorik bilginin yanı sıra, pratik uygulamalarla öğrenmeyi pekiştiririz. Somut örnekler üzerinden çalışma imkanı sunarız.

choose-image
ÇEVRİMİÇİ / YÜZ YÜZE EĞİTİM

Çevrimiçi / yüz yüze eğitim seçenekleri ile esnek bir öğrenme deneyimi sağlıyoruz. Böylece, konumunuz veya zaman kısıtlamalarınız ne olursa olsun eğitimlere erişebilirsiniz.

KAPSAMLI EĞİTİM MATERYALLERİ

Eğitimlerimiz, konuları derinlemesine anlamanızı sağlayacak kapsamlı ve detaylı materyallerle desteklenir.

SERTİFİKA

Kurslarımızın tamamlanmasıyla, geçerli ve saygın sertifikalar elde edersiniz. Bu sertifikalar, profesyonel kariyerinizde önemli bir avantaj sağlar ve mesleki yeterliliğinizi gösterir.

MİSYONUMUZ VE VİZYONUMUZ
  • İMDAT derneği; şiddet mağduru kadınlar, fiziksel, duygusal ve cinsel istimara maruz kalan çocuklar, risk altındaki çocuklar, suça sürüklenen çocuklar, yaşlılar, engelliler başta olmak üzere dezavantajlı gruplara yönelik durum saptama, rehabilitasyon, araştırma, önleyici ve koruyucu hizmetlerde çözüm odaklı bir yaklaşımı benimsemektedir.
  • Gönüllüler, konusunda uzman akademisyenler tarafından verilen 12 saatlik sertifika eğitimi programını aldıktan sonra İMDAT derneğine üye olmaktadır. Derneğimiz risk altındaki çocuklar sorununun çözülmesinin en önemli ve en etkin paydaşlarından olan kurumsal firmalarla ve belediyelerle işbirliği yaparak projeler yürütmektedir.
  • Şiddetin önlenmesi ancak multidisipliner bir çalışmayla gerçekleşebilecek bir olay.
  • Hukukçular, sağlıkçılar, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve sosyologlar başta olmak üzere birçok farklı meslek grubunun bir araya gelerek ekip çalışması yapmasıyla olumlu sonuç elde edebilmek mümkün olacaktır.
  • İMDAT derneği olarak sadece önlemeyi değil aynı zamanda bu şiddeti yaşayanlara da destek vermeyi ve ilk adımdan uzun döneme kadar tedaviyle başlayan, hukuksal hizmetlerle devam etmesi gereken süreçlere de katkıda bulunmayı hedefliyoruz.
FAALİYETLERİMİZ
  • Şiddetle ilgili durum tespiti, rehabilitasyon, verilen hizmetlerin yeterliliğinin incelenmesi, geliştirilmesi ve önleme konularında araştırmalar yapmak, konuyla ilgili eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek derneğin ana faaliyet alanları arasında yer alır. İMDAT derneği üyelerinin aktif olarak görev yaptığı komisyonlar aracılığı ile eğitim, araştırma, etkinlikler, alo-imdat hatları ve diğer alanlarda aktif çalışmalar yapılmaktadır. Alo İmdat Hattı telefonu ile şiddet mağdurlarına 7/24 medikal, hukuksal ve psikolojik destek verilmektedir.
  • İMDAT derneğinin en temel faaliyetleri kongreler, eğitimler ve projelerdir.
  • İMDAT derneği üyelerinin aktif olarak görev yaptığı 16 farklı komisyon aracılığı ile akademik eğitim, araştırma, etkinlikler düzenlemektedir. Bu kapsamda komisyonlar her yıl rapor oluşturup yayınlamaktadır.
  • İMDAT Derneği, 2015 yılından itibaren geleneksel Şiddeti Anlamak Kongrelerini düzenlemektedir. Kongrelerimiz, ilk üç yıl ulusal boyutta düzenlenmiş olup, 2019 yılından beri uluslararası olarak düzenlenmektedir.
  • 8 Ulusal 5 Uluslararası düzeyde kongre düzenlenmiştir.
  • Bu yılda 24-25 Mayıs 2024 tarihlerinde 6. Uluslararası Şiddeti Anlamak Kongresi gerçekleştirilecektir.